Moje Internetové Stránky         Právě jste v sekci: "M+M - Roxette"   Poslední aktualizace: 31.08.2003   Napište mi: VZKAZ
JOBI®
  INFORMACE O SKUPINĚ ROXETTE

Úvod 
Autor
Fotky
Photos - NEW
Vtipy - NEW
Věci na prodej
Příběhy
Zajímavé odkazy
Music + Movies
PC zajímavosti
EIZO monitory - NEW
Technika
Czech Computer - NEW
Smajlíci
SMS ZDARMA
Vzkaz pro mě

          Prodejka.cz

       Optimalizováno pro:
      Rozlišení: 1024x768
    Velikost textu:
Střední
             Monitor: 17"
             
             
INFO TIP!


         Počítadlo přístupů:  
             [CNW:Counter]
             od:11.07.2002


                   ICQ
               325933571

   
          Pokud budu Online,
        tak můžeme  pokecat,
         případně Vám můžu
          s čímkoliv pomoct.


         Nejlepší prodejce IT:
    Výpočetní technika jedině od CzechComputeru !                    a není co řešit..

         Doporučují všichni !


           


         

           



                                                   NOVINKY: 

                   Doporučuji nejlepšího prodejce výpočetní techniky - CzechComputer
              
 

                                   chystá se nová grafika a web - tady vše v novém


                                                                     ROXETTE

 
POP/ROCK, Švédsko
Legendární švédské duo.

Duo tvoří:
Per Hakan Gessle
Nar: 12. ledna 1959 v Halmstad (na západním pobřeží Švédska)
Sourozenci: sestra Gunilla a bratr Bengt
Stav: ženatý,manželka Asa Nordin, syn Gabriel
Oženil se v roce 1993 s bývalou modelkou Asou.Potkal se sní v říjnu roku 1984 při natáčení jeho druhého sólového alba "Scener".
Koníčky: hraje rád tenis,je vášnivým sběratelem vína.Má přes 500 exkluzivních druhů vína
Oblíbený herec:Jack Nicholson.
Poslouchá: Beatles, Kinks, Rolling Stones, Lovin' Spoonful, Tom Petty., Fat Boy Slim, The Cardigans.
A navíc je nadšeným sběratelem zvláštních modelů kytar.

Gun Marie Fredriksson
Nar: 30.května 1958 v Östra-Ljungby (na západním pobřeží Švédska)
Sourozenci: bratr Sven-Arne, sestry Ulla a Tina
Stav: vdaná od roku 1994, manžel Mikael Bolyos, který je taky ( jak jinak,že? ) muzikant.
Děti: dcera Inez Josefine (1993), syn Oskar Mikael (1996)
Oblíbený herec: Woody Allen, Sam Shepard, Merryl Streep.
Miluje procházky po Stockholmu a je velký hokejový fanoušekAmatérsky maluje.
Oblíbená hudba: Wolfgang Amadeus Mozart, Crowded House,Bon Jovi a Aerosmith


Roxette vznikly na přelomu let 1985/86 a proč zrovna Roxette?Jsou tady dvě varianty - Roxette je název písně od britské skupiny Dr.Feelgood,která hrála v polovině sedmdesátých let, ale také je to švédské dívčí jméno. Když Per hledal někoho do dvojky, padl jeho los na Marii,která s více jak 300 tisíci prodanými alby patřila už tenkrát mezi hvězdy švédské muziky. A chybu rozhodně neudělal! První album “ Pearls of Passion ” vyšlo v roce 1986 s titulní písní Never Ending Love a byl to velký úspěch. Roxette díky němu získali platinovou desku a za dva singly získaly zlato.
V roce 1987 natočili ještě remix prvního alba pod názvem “ Dance Passion ”, které bodovalo téměř v celé Skandinávii. Díky studentovi, který byl ve Švédsku na dovolené a koupil si singl “ The look ”, se dostal Per s Marií do povědomí posluchačů v USA! Mladík totiž singl poslal postupně do několika rádií, čímž se stalo, že svět objevil “ bombu ” ze Švédska.To všechno i přesto, že se singl šířil tímto způsobem a nebyla podepsána žádná konkrétní smlouva se skupinou Roxette! Singl “ The Look” se spolu s albem “ Look Sharp! ” stal nejprodávanějším v 25 zemích světa.
Na jaře 1990 dobývá hitparády (a především v USA) balada “ It Must Have Been Love ”, kterou Per a Marie natočili pro film “ Pretty Woman ” s Julií Roberts a Richardem Gerem.
Následuje album “ Joyride ”, kterého se během jednoho roku prodalo více než deset milionů!!!
V roce 1992 díky turné ” Joyride ” vydávají Roxette další album nazvané “ Tourism ”. Největším hitem se stala bezesporu skladba “ How Do You Do! ”
V roce 1993 se Per a marie rozhodli odpočívat, nicméně pořádali tzv. unplugged. Mimo jiné se opět jejich písnička mihla filmem – šlo o singlový počin “ Almost Unreal ”, který doplnila i píseň “ Cinnamon Street ”, což byla nová verze starého hitu. Obojí jste mohli slyšet ve filmu “ Super Mario Brothers ”.
Pak si dal Roxette pauzu a až 11.dubna 1994 vyšlo jejich páté album s názvem Crash! Boom! Bang!
11.září 1994 vyjíždí Roxette na světové turné a v jeho rámci přijeli také do ČR! Bylo to 26.října.
23. října v roce 1995 je na světě další album! Výběr hitů byl okořeněný čtyřmi novinkami a to hity “ You Don´t Understand Me ”, “ June Afternoon ”, “ She Doesn't Live Here Anymore ” a “ I Don't Want To Get Hurt”.
V roce 1996 vydali Roxette novou desku se svými nejúspěšnějšími baladami pod jménem “ Baladas En Espanol ”.
O rok později následuje výběr hitů nazvaný příznačně “ Pearls of Passion ” a příznivci dua si na své přišli až , 22.února 1999, kdy vyšlo dlouho očekávané album “ Have a Nice Day! ” .
Další album se jmenovalo “ Hand ” a jak se shodli kritici, má modernější zvuk...


          

                  Nešetřete na kvalitě, oči máte jen jedny !  Zvolte nejlepší monitory EIZO
                


Zatím posledním albem skupiny, které přišlo na český trh 24.března, dostalo název “The Pop Hits ” a najdete na něm i úspěšný singl “Opportunity Nox ”. Po předešlém albu “The Ballad Hits ”, je to tak od Roxette zase něco svižnějšího.


Diskografie:

Pearls Of Passion - 1986

Look Sharp! - 10/1988

Dressed For Success - 1990

Joyride - 4/1991

Tourism - 9/1992

Crash! Boom! Bang! - 1994

Don't Bore Us, Get To The Chorus Roxette - 10/1995

Baladas En Espanol - 1996

Have A Nice Day - 1999

Room Service - 2001

The Ballad Hits - 2003

The Pop Hits - 2003


                      Všechny songy se dají stáhnout přes Internet přes různé programy,
         bně doporučuju tento na:
WINMX a CZDC++(NÁVOD- nejlepší download manager
                        Dle časopisu Chip 03/2003, není stahování MP3, videa, obrázků..,
            pro osobní potřebu, nezákonné
! Nesmí se však stahovat materiál chráněný: ©
             
                              
  (avi, mpg, mpeg, asf, jpg, mid, bmp..)


                       
                     YOU CAN DOWNLOAD ALL THIS SONGS IN MP3 FORMAT THANKS:
  WINMX
                                        ONLY WITHOUT SONGS MARKED: 
©  (=copyright)
                    OR
DC++ THE BEST FOR FREEDOM TO SHARE PROGRAMS/MP3/FILMS..   
             Hubs:
czpro.no-ip.com:4111, galaxy.czechnetwork.net or moribundus.no-ip.org ect.


                                                             Zdroj informací: Internet

          1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
          2000  2001  2002  2003  2004
                :: Prodejka.cz ::